Bobesz

Szülővárosom fojtogat

Érzem hogy megfojt, érzem már nem soká’ bírom itt.

A gazdasági válság csak megadta a kellő lökést a városnak a hanyatláshoz, de nem ez juttatta ide. Hogy mi juttatta ide?

Az jó kérdés, megtudni soha nem fogjuk. A hipermarketek agyra főre nyílnak meg egymás hegyén hátán, de olyan üzlet amelyre igazán szükség lenne, nem nyílik egy sem, sőt…

Nem hipermarketekre van szükségünk, hanem olyan üzletekre melyek a mostani hipermarketetektől pár száz méterre megterhelt termékeket árulják, és nem a kamionokban beérett “friss” árúnak nevezett vackokat.

Nem hipermarket kell ide, hanem kell egy könyvesbolt.

Nem hipermarket kell ide, hanem egy igazán jó műszaki bolt, hogy ne keljen Nyíregyre felmenni egy kibaszott ic-ért.

Nem hipermarket kell ide amely hatalmas területen foglalkoztat 5 embert, hanem a helyére számos ki üzletre lenne szükség, amely ugyan nem foglalkoztat százakat, de mégse terpeszkedik el hanem lehetővé teszi még több hozzá hasonló kis üzlet létrejötté és ezzel munkahelyek teremtését.

Közmunka? Mi az? Ezt közmunkának nevezik? Egyáltalán lehet ezt munkának nevezni? Nem nem lehet! Ezt pöcsölésnek lehet nevezni.

Hányszor látom nyaranta, hogy egy max 5 m széles füves területet úgy kaszálnak, hogy legalább 4-en mennek egymás mellett egymástól nem férnek és 200 m megtétele után újra megállnak pihenni. Hányszor látom azt hogy a gaz már szinte égig ér és még akkor sem jönnek kaszálni. Hányszor látok hótolót télen; egyszer sem, ha látok is akkor is fel van emelve a hótoló.

Szinte nincs olyan hét nyaranta, hogy ne lássak rendőröket ezen a környéken ahol lakom. Kérdem én, hogy milyen itt az igazság szolgáltatás, ha újra és újra ki kell jönniük valamiért.

Itt olyan vagy olyanná válik az ember, aki ha megdöglik a tehén akkor azt nézi, hogy a szomszédé is megdöglött. Itt ha keservesen összekuporgatsz valamire, akkor mindig akad valaki akinek ez nem tetszik és máris arra gondol, hogy ez nem tiszta pénzből van.

Ez a város már kihalt, mert itt nincs miért élni. Sorra szűkül a munkahelyek köre, nemrég bezárt az egyik gyár is, májusban lejár a ruhagyár 2 éves szerződése is és onnantól újra bocsájthat el embereket.

Régen ha azt mondtuk Vásárosnamény, mindenkinek a Tisza-part, a bulik jutott az eszébe. Mára már ezt is elveszítettük. Ha most azt mondod Tisza én elkezdtem felsorolni ki választotta inkább a Tisza habjait mint az életet, mert ez itt NEM élet.

Néha bele bele hallgatok a politikába és hallok olyan összegeket amik szükségesek egyes munkák elvégzéséhez, hogy az már nevetséges. Ha ezek a munkákat elvégeztetnék a munkanélküliekkel a tized részével meglehetne oldani és sokkal jobb minőségben. Miért kell mindenre vállalkozót felfogadni? ÉN VÁLLALKOZOM A MUNKÁRA!!!

Akár melyik értelmes embert megkérdezel itt mind azt fogja mondani, hogy amíg lehet menj el innen. Én is húzok innen elfele.

DROP A COMMENT

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..